Upcycle Challenge har fått en uppföljare

I Upcycle Challenge i Markaryd skulle studerande inom bland annat design och hantverk på Grimslövs folkhögskola och Linnéuniversitetet skapa något nytt och funktionellt. Detta med hjälp av material från både återvinningscentral i Växjö och industrispill från industrier i Markaryd. Den småländska varianten har tagit ett lite annat grepp och fokuserat på att hjälpa företag att bli mer cirkulära och att använda produktionsspill till nya produkter.

Tävlingen pågick från fredag kväll 9/10 till söndag förmiddag 11/10 då det vinnande bidraget kunde utses av juryn: en snygg design av en bullervägg i överblivet formskum. Studenterna hoppas att fler liknande tävlingar arrangeras och utryckte att detta var så bra att det till och med blivit avgörande för deras framtida beslut.

Tävlingen har även hos arrangörerna gett mersmak och redan nu diskuteras ett nytt hackaton 2021. Arrangörer av tävlingen i Markaryd var Johanssons design, NIBE, Region Kronoberg, Markaryds kommun, Företagsfabriken, Drivhuset, Linnéuniversitetet samt Södra Smålands Avfall & Miljö (SSAM).

Det är mycket glädjande att tävlingskonceptet tagits vidare, och vem vet – det kanske kommer ännu fler uppföljare! Cliff hanger!

Bullerväggen som togs fram i hackaton i Markaryd. Vit vägg av formskum.
Bild från Hackaton i Markaryd