Inspirationsverkstad: Matsvinn

huvudbild

Välkommen på inspirationsverkstad om matsvinn som resurs den 20 november!

Inspirationsverkstad med VÄRT
VÄRT – Sustainable Food Lab kommer hålla i en inspirationsverkstad och visa hur du kan använda bi-produkter på nya sätt. De lyfter även frågan hur en hållbar måltid egentligen ser ut och om framtidens svinnfria mat. Du och de andra deltagarna får möjlighet att lära er laga och tänka kring svinn medan VÄRT tar ett helhetsgrepp kring svinnfrågan och pratar om utmaningar och möjligheter på global och lokal nivå.

Allt detta varvas med nya smakupplevelser, lunch och en grym inspirationsfika!

Lokal aktion för att tackla matsvinn i Malmö
Under eftermiddagen kommer Food Malmö i samverkan med Rädda Maten samla stadens matsvinnsaktörer för att diskutera gemensamma åtgärder mot matsvinn i Malmö. Vi för en öppen dialog med er som jobbar med matsvinn för att höra vad ni tycker behöver göras. Möjligtvis skapar vi ett gemensamt White paper tillsammans. Som inspiration används SLU Future Food Lab:s Policy Brief ”MATSVINN Hur kan Sverige minska det?”.

Anmäl dig senast 15 november

När: 20 november kl. 08.30-13.00 samt 13.00-15.30
Plats:
Någonstans i Sofielund, exakt plats släpps snart!
Kostnad: Eventet är gratis men anmälan är bindande. Vid sen eller utebliven avanmälan tillkommer en avgift.

Anmäl dig här!

Eventet är ett samarbete mellan Case Sofielund 2030, Delad energi är dubbel energi och Food Malmö.